En vårdag i bilder och ord – välkommen till en stunds eftertanke✨

   
”Är jag för stilla börjar det växa mossa på mig. Den släpper inte in något nytt ljus. Samma tankar och känslor snurrar runt runt…”✨

 ”Att påminna sig om historien är att skapa sig perspektiv. Vad som fått människan att överleva, slita och skapa – men också att ork , njuta och älska. I historien finns klokhet och eviga sanningar men också mycket att ifrågasätta.”✨

   
”Låt dig inte förblindas av lugnt vatten eller stormiga vågor. Tro heller inte att du vet allt. Jag blir så trött på människor, inkl mig själv, som inte ställer frågor utan tror sig veta. Onödiga misstag görs. Onödigt fördömande.”✨

  

”Tyst är inte samma sak som snäll. Känslosam är inte samma sak som empatisk.”✨

  

”För att jag inte förstår något betyder inte att jag har rätt och den andra fel.”✨

  

”Våra liv är en ständig byggarbetsplats. Vad har du för arbetstider? Vilken grund har du byggt? Vilka material använder du dig av? Fattar du kortsiktiga eller långsiktiga beslut? Hur samarbetar du med finansiärer och leverantörer? Bygger du utifrån dina förutsättningar eller bygger du luftslott? Känner du dig trygg eller är du orolig för väder och vind, för skadegörelse eller ekomiska kriser? Är det dig själv du bygger för eller har du någon annan som bossar på ditt bygge?”✨
 
”Om det ligger ett stort hinder på din väg, vad gör du? Hoppar över för att Du kan? Går runt den? Går runt och gnäller på att det inte ska ligga grenar på vägen för det ser illa ut och kan vara farligt? Eller stannar du, slänger undan grenen och går vidare?

Jag gjorde det sistnämnda idag och så slog det mig en stund senare, att jag tror att det just är vad livet handlar om. 

Att helt enkelt göra det lilla man kan – bara för att man kan. Belöningen är känslan efteråt som värmer hjärtat och sprider sig som ett leende på läpparna.”✨

  

”När stormen bedarrat och stillheten infinner sig är det som om den aldrig har funnits samtidigt som dess framfört har gjort tydliga avtryck både i omgivningen och i vårt minne. 

Detsamma gör de känslomässiga stormarna i våra liv. De omkullkastar allt och livet blir aldrig sig likt. Samtidigt infinner sig lugnet åter och går livet vidare. Tilliten, ny klokskap, glädjen och kärleken tar överhanden igen om vi tillåter den. Både dået och nuet känns ofattbara. ”✨

”Bara för att jag tänker mycket om livet betyder det inte att jag det är lätt. Tvärt om, jag tänker för att jag tycker det är svårt, utmanande, komplicerat och samtidigt underbart, spännande och lärorikt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s