En julsaga; Sanningen om nyckel till livets oändlig rikedom och lycka

Jag ligger på en knölig soffa. Jag behövde verkligen inte det, alltså ligga på en knölig soffa. Det fanns en sängplats till mig – men det kändes nödvändigt igår, så jag valde soffan. Jag fann mig i det onödiga nödvändiga. Det var kyligt när jag la mig så jag sover med kläder på, har fryst och svettats om vartannat. Det har också värkt i kroppen under natten då jag sträckte sidan av ryggen igår kväll. Jag har vridit och vänt på mig för att finna en ställning som ska ge mig ro utan att lyckas. Det har snurrat miljoner tankar i huvudet, de har enbart känns meningslösa o stört min sömn. Jag har på många sätt fått kämpa hela natten med att känna tillit till att allt är som det ska.

Så kl 3 dyker en insikt upp från ingenstans . Den känns med ens enormt sann och viktig. Jag upprepar den för mig själv och känner starkt att jag måste skriva ner den. Jag blir helt klar i huvudet och all trötthet försvinner. Det finns bara en enda tanke kvar av alla miljoner som snurrat runt. En rymd uppstår i rummet och jag kan andas lättare. Jag försöker insupa dess mening, enkelhet och komplexitet. Jag inser när jag skrivit ner den att jag känner såväl igen dess innebörd från bland annat Jesus och munkarna. Men det är först nu jag på riktigt förstår dess storhet. Kanske fick jag den nedladdad när jag av ingivelse besökte katedralens högmässa en kort stund på förmiddagen. Något hände då som berörde mig, det kände jag tydligt, utan att veta vad då. Jag tog bara emot. Nu känns insikten jag fått så klar och sant för mig. Den gör mig lycklig, men samtidigt lite rädd. Insikten har funnits i evigheter, men har många gånger blivit så enormt missförstådd och utnyttjad. Jag hissnar över att om man lyckas leva så här på ett sant, innerligt och genuint sätt så leder det till enorm frihet och lycka. Jag vill, men oj vad det kommer väcka reaktioner. Reaktioner från både mitt eget och andras ego, Jag måste på riktigt vara fullt lugn, trygg och i totalt kärleksfullt jämnmod. Allt annat leder till offer och martyrskap och det skapar enbart skuld och skam – motsatsen till kärlek, lycka och frihet.

Wow – jag känner mig överväldigad. Jag får denna gåva i nattens stillhet där jag kan vara helt ostörd (på min knöliga soffa). En gåva som verkligen hör julen och det nya året 2020 till. Den kan vara (är) min nästa nyckel till lycka, rikedom och frihet. Den är så mycket större än mina forna nyårslöften/livsregler/minsets/vägledning som alla varit värdefulla och lett mig dit jag är idag. Är jag på riktigt redo att ta nästa steg? Jag vill, jag vill verkligen. En skräckblandad förtjusning infinner sig. Jag sätter mig upp och läser igenom den korta text av insikt jag skrivit ner. Jag läser den om och om igen, leker med orden och känner dess storhet;

Insikten;

Inse och var medveten om vad jag/du har och hur jag/du kan använda/investera det? Vem behöver det jag/du har och vem kan jag/du ge det till? Till mig/dig själv eller någon annan – vi är ändå ett och samma. Det är det alltid ständiga flödet som ger energi och skapar rikedom. Att samla/behålla/spara skapar stagnation. Jag/Du behöver bara det jag/du behöver just nu – och jag/du kan lita på att det jag/du behöver imorgon kommer jag/du få. Tillit till flödet skapar den största obegränsade rikedomen och lyckan.

Vad väntar nu? När sagan blir till verklighet? Vart leder stigen nu? Hur skrivs nästa kapitel i sagan? I din saga? I min saga?

Ps. Jag vill dela denna saga med dig. Väcker det något hos dig så dela gärna med dig tillbaka.

Kram Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s