Litet men naggande gott!

Jag vill inte be om ursäkt eller få dåligt samvete! Inte när jag gör så gott jag kan! Att göra så gott man kan utifrån de förutsättningar som finns måste ALLTID vara tillräckligt bra.

Om jag bara hade haft mer tid så skulle det bli lite bättre. Då hade jag verkligen kunnat göra mitt allra bästa…Varför är det så viktigt? Att prestera sitt allra bästa? Att alltid i alla situationer ligga på toppen av sin förmåga?

Och till vilken nytta gör vi det där lilla extra? Vem uppskattar det lika mycket som det kostar? Faktiskt ganska sällan och uppskattas det så försvinner det ganska fort och vi är vidare på nästa. Vad skulle hända om vi accepterar att i de allra flesta fall är tillräckligt bra helt okej. Vid vissa väl utvalda tillfällen satsar vi allt vi har med själ och hjärta. Och då ser vi till att uppmärksamma denna bedrift ordentligt och fira efteråt. Så att vi får ordentlig valuta för insatsen…

Vi måste för att hålla hela livet hela vägen hushålla med våra resurser och ibland acceptera att förutsättningarna är som de är. Vår klokhet måste skapa ett hållbart sätt att leva. Det hållbara livet är en balans mellan vilja, kunna och förutsättningar.

Ta hand om dig för det är du värd!

Kram malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s