Berättelsen om två munkar

Vissa människor är aldrig fria från sina bekymmer.

Två munkar hade avlagt kyskhetslöfte. Detta löfte förbjöd dem att ha någon kontakt med kvinnor, de fick inte ens ta en kvinna i hand. En morgon var de båda munkarna på väg tillbaka till klostret när de stötte på en ung kvinna som hade fastnat halvvägs över en bäck. Hon tittade på munkarna och sökte deras hjälp, men eftersom hon kände till den order de tillhörde, insåg hon att hon inte kunde be om det. Men en av munkarna gick trots detta snabbt fram till henne, lyfte upp henne i sina armar och bar över henne till andra sidan. Efter kvällsbönen i klostret satt de båda munkarna tillsammans när den ene vände sig mot den andre och sa: ”Jag kan inte få det ur mitt huvud att du bar den där unga kvinnan över bäcken imorse.” Den andre svarade: ”Jag lämnade henne där i morse. Det verkar som om du fortfarande bär på henne.”

Genom att lära sig släppa sina bekymmer tillåter man sitt medvetande att vidgas. Om man låter rädslan för situationer som man inte kan ändra på ta överhand påverkat det framtiden. Genom att släppa taget öppna sinnet för nya möjligheter.

20120701-141139.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s