Den Lärande ledaren, vaknar varje morgon något rikare….

Den Lärande ledaren växer tillsammans med andra och vet att det man satsar får man mångdubbelt tillbaka. Lärandet är drivkraften och i den föds nyfikenheten för andra människor.

I mötet med andra människor möts olika perpektiv, för allas tankar är unika. Den Lärande ledaren ser möten som möjlighet till inspiration, speglingar, kunskaper och kreativa ideer. Man blir aldrig den samma efter ett möte. Varje dag vaknar man upp som en rikare människa än morgonen innan.

Den Lärande ledaren är ett personligt ledarskap, det är ingen roll, man är ledare. Den Lärande ledaren låter allt vända inuti sig själv, oavsett om det är en vision, en målsättning, en idee eller ett görande. Allt måste först passeras igenom det egna systemet, för att göra det begripligt, hanterbart och meningsfullt (KASAM). När ideen eller tanken passerat igenom och gjorts personlig blir den mottaglig för omvärlden. Därför blir görande för görandets skull väldigt svårt. Argument som: så har det alltid varit, eller det bara är så, fungerar inte särkilt bra. Enkelt uttryckt, om man inte själv tror på ideen fullt ut kan kan inte förvänta sig att andra ska köpa det.

Vem är en Lärande ledare? Svaret är; alla som vill utvecklas. Alla kan vara Lärande ledare i sitt eget liv. En förälder kan även vara Lärande ledare tillsammans med sina barn, en lärare tillsammans med sin barngrupp och en chef tillsammans med sin personalgrupp. Den Lärande ledaren lär tillsammans med andra, utgångspunkten är att i alla möte sker ett ömsesidigt lärande.

Alla är Lärande ledare om man vill och principen är den samma;
ledarskap är personligt för det kommer inifrån och varje dag är en rikare dag.

/Malin

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s