Älskar du ditt arbete?

För att göra ett fantastiskt arbete måste man älska sitt arbete! Så säger Steven Jobs. Han menar att du inte ska nöja dig med mindre. Det finns en poäng i detta!

Älskar Du ditt arbete? Vad händer när en människa älskar sitt arbete? Vad händer när Du möter en människa som älskar sitt arbete? Handen på hjärtat: Jag vill möta en läkare på vårdcentralen som älskar sitt jobb. Jag vill att mina barn ska ha lärare som älskar sitt jobb. Jag vill att kocken på restaurangen älskar sitt jobb. Jag vill att handläggaren på försäkringskassan älskar sitt jobb. Jag vill att socialsekreteraren älskar sitt jobb. Jag vill att brandmannen älskar sitt jobb…

Jag tycker dessutom att mina medarbetare har rätt att ha en chef som älskar sitt jobb. Att mina barn har en mamma som älskar att vara mamma till dem. Att min man har en hustru som älskar att vara hans fru. Att mina vänner har en vän som älskar vår vänskap osv.

Steven Jobs gör oss också påminda om att vi har en begränsad tid på jorden. Det enda vi vet med säkerhet är att vi en dag kommer att dö. Innan dess har vi möjlighet att göra det bästa möjliga av vårt liv, om vi vågar göra det till vårt eget och följa vårt hjärta. Om man följer sitt hjärta så kan man älska sitt liv, sitt jobb och sina alla roller. Egentligen är det inte så svårt.

(och jag älskar mitt jobb…)

kram malin

20130520-194551.jpg

2 reaktioner till “Älskar du ditt arbete?”

  1. Härligt Maria, och gott för dina medarbetare. Det gäller att vattna glädje fröna och dra nytta av ogräset. Det finns en poäng med variation.
    Jag inspireras av din blogg och gör besök där när jag behöver lite pepp👍🌸

  2. Jag älskar mitt jobb! Det vore hemskt att varje dag gå till ett jobb som inte gav glädje 😦
    Och jag tror att mina medarbetare gillar att jag älskar mitt jobb för det sprider en positiv stämning på arbetsplatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s