Finns den ideala familjen?

Hur skapas den ideala familjen?
Genom älskande hjärtan och under solig himmel?
Men regniga dagar då? När vinden yr och dimman ligger tjock? När man knappast kan ana vägen framför?
När man styr åt olika håll för att man ser olika rastplatser framför sig?

Hur skapar man då den ideala familjen? Den man önskat och drömt om och nu har möjlighet att som vuxen själv skapa? När man kan ta med ris och ros från sin egen uppväxt och göra något nytt av sina erfarenheter (vad de nu än varit).

Kanske är det så att man först måste inse att det kommer INTE bli som jag har tänkt. Det kommer istället bli en mix av alla de tankar, känslor och behov som finns inom husets väggar.

Kanske gäller det att se, bekräfta och inte blunda eller dömma. Under familjens tak måste allt vara tillåtet och här måste var och en kunna vara alla sina nyanser.

Kanske är det så att vi måste vara hårda och kritiska mot varandra ibland för att stångas och träna under trygga former inför det liv utanför som inte alltid vill vårt bästa och inbland prövar oss hårt.

Kanske är det så att genom att ge varandra tid där vi ser varandra, samtalar en stund, ibland väldigt förtroligt, ger varandra en kram, sitter nära, ger en hjälpande hand, får gråta ut och ibland skratta högt…räcker väldigt väldigt långt.

Kram malin

20130914-074936.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s