Varje barn är en viktig del av framtiden

Varje barn har rätt att vara sin egen individ.
Varje barn må få växa upp med en nyfiken från vuxenvärlden. En nyfikenhet av att få upptäcka den unika personligheten som varje barn har. Tidigare erfarenheter av andra människor kan hjälpa men också själpa i mötet med barnet. Var väldigt uppmärksam så du inte dömmer på förhand. Människor kan givetvis likna varandra, men var och en är unik och vill bli behandlad på så sätt annars känner man sig missförstådd. Ibland måste vi vuxna utmana barnet i mötet, för de ser inte alltid sitt bästa, särskilt inte i kris. Men vi måste utgå från barn, vad vi tror är bäst för honom eller henne på lång sikt. Inte utgå från vår egen önskan eller vilja.

Varje barn har rätt att hitta en målbild att brinner för.
Barnet behöver inte hitta den stora meningen med livet, men för varje barn som växer upp är det viktigt att hitta meningen just nu. Låt barnet känna efter vad som är viktigt och låt det leda barnet på sin väg och låt beslut som ska ta studsa mot målbilden. Börja med ett enda. Det kan vara; att alla ska få vara med och leka, att lyssna på varandra, att våga göra nya saker. Reflektera och samtala med barnet, dela med dig av dina egna målbilder, funderingar och vägval. Våga vara vara en förebild. En målbild gör livet lättare att leva och varje vägval mer väl förankrade.

Varje barn behöver trygghet, mening och mod. Varje barn är en viktig del av framtiden.

Kram malin

Ps. Egentligen är det ingen skillnad mellan barn och vuxna. Allt det ovanstående är precis lika viktigt för varje människa. Det här är mina målbilder för detta året;
”>20130922-135726.jpg

20130922-135803.jpg

20130922-135818.jpg

20130922-135827.jpg

20130922-135835.jpg

2 reaktioner till “Varje barn är en viktig del av framtiden”

  1. ”Barnet behöver inte hitta den stora meningen med livet, men för varje barn som växer upp är det viktigt att hitta meningen just nu.”

    Viktigt budskap, Malin! Så självklart och ändå så lätt för många att missa i sin upptagenhet av sin egna behov. Ibland tänker jag; det är först när vi ser oss själva som vi ser barnen. Barnen behöver vår närvaro i oss själva för deras skull. ❤

    Jag vill gärna fortsätta dela dina inlägg vidare så jag undrar om det är okej med dig att jag länkar till din blogg på min "En kvinna dagbok" som finns på min webbsida: http://www.womansoulbusiness.se ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s