Hur mycket vågar Du utmana dig själv?

Hur mycket av din kapacitet använder Du med handen på hjärtat? Balanserar du på gränsen eller sparar du på krutet?

Vad är det som gör att en del människor utmanar sig själva hela tiden och ändå lyckas behålla en bra balans i livet? Och vad är det som gör att andra lättare hamnar i kaos och blir frustrerade av att inte komma till sin rätt eller kör slut på sig själva?

Kan det ha att göra med mod, tillit, vila och framtidstro?

Mod är inte motsats till rädsla, snarare är mod ett sätt att inte låta rädslor hämma eller hindra. Mod handlat om att våga satsa och våga riskera för att komma vidare.

Tillit handlar om trygghet, att lita på människor, processer och att inte vara inställd på katastrofläge. Tillit handlar om att våga ta ett myrsteg i taget utan att veta vad som kommer ske. Tillit handlar om att lita på sin egen förmåga och erfarenhet.

Vila handlar inte om att vara lat. Det handlar om att för att kunna ligga på topp och använda hela sin kapacitet måste man ha återhämtning för att samla energi. Det handlar om att sova bra på natten, att effektivt skingra sina tankar, att låta kropp och sinne slappna av. Allt från små stunder varje dag till lite längre perioder då och då. Ingen orkar ligga på max 24/7.

Framtidstro handlar om att ha ett högre mål och en bild av framtiden. Ett fokus på att göra skillnad för framtiden på ett eller annat sätt ger kraft och målmedvetenhet. Framtidstro handlar också om att tro på en bättre framtid och att det är fullt möjligt.

Kanske är mod, tillit, vila och framtidstro viktiga delar för att använda hela sin kapacitet och inte spara på krutet. Det finns säkert många andra, dela gärna med dig här nedan…

Jag tror att världen behöver människor som gör sitt bästa på väldigt många olika sätt. Jag tror också att människan mår bättre av att känna sig uppskattad och bekräftad i att göra sitt bästa.

Det är synd om vi missar allt för mycket kraft i mänskligheten. För tillsammans kan vi göra stor skillnad.

Kram malin

IMG_2549.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s