Hur mkt tid lägger Du på att få andra att göra?

Hur använder vi den tid vi har på bästa och mest effektivaste sätt? Det funderar jag ofta på. Att med minsta ansträngning få ut mesta möjliga och få tid över att njuta av livet.

Många gånger handlar det om små saker som kan göra stora skillnader.
Det som kanske i själva verket tar fem
minuter eller kanske en halv minut att göra, hur mycket tid lägger vi på det? Handen på hjärtat. Det där vi inte gör utan det vi pratar vi om, ringer om, påminner om, pratar med kollegan om, grubblar över, irriterar oss på, lägger tankar och energi på. Uppgifter och göromål som någon annan borde.

Att fokusera på andras borden kanske gör oss själva till den absolut största förloraren. Det är ett dyrt pris vi betalar för att upprätthålla våra principer och skapa ett vi mot dem.  Även om det ”egentligen inte är min sak” så är det så mycket värt och ger mycket tillbaks. Det gör skillnad om du väljer att vara en förebild i din omgivning genom att plocka upp det där skräpet som ramlat ur papperskorgen, tömma diskmaskinen, fylla på kopieringspappret, ställa rätt klockan som går fel. Sådana små små saker som kan diskuteras i oändlighet. Väldigt dyrbar arbetstid. Och tar vi dessutom med oss frågan hem, blir det inte direkt kvalitet på vår fritid heller. Det kostar så lite att hjälpas åt men väl investerad generositet.

Det finns många som gör precis så och ju fler det blir ju enklare skulle livet bli. Istället för att bekräfta gnäller, tipsa om att göra eller visa själv. Det är sällan så svårt. Bara prata är enbart tidsfördriv. Förändring måste göras.

Kram från soffan.

/Malin

IMG_5143.JPG

3 reaktioner till “Hur mkt tid lägger Du på att få andra att göra?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s