Om att leva sitt eget liv utifrån sin inre dröm

  
Dagens inspiration och funderingar är hämtade från ovan bild/text. 

Hur ofta drömmer vi inte om vad vi egentligen önskar men hålla tillbaka av andras borden? Det är inte enkelt att gå sin egen väg för den är inte alltid kantad av heja rop precis. Det finns alltid olyckskorpar eller avundsjuka. Kanske framför allt möts vi av andra människor som inte förstår – vilket är helt naturligt för det är omöjligt att fullständigt förklara en önskan eller dröm. För den finns inte ännu. Särskilt om den ligger långt ifrån en annan människas tankebana.

Det finns många drömmar att leva. Drömmar som har med familj, relationer, intressen, arbeten osv. Vi kan ha lättare att förverkliga vissa än andra. Ibland är det enkelt och ibland fastnar vi. Men för att nå våra drömmar måste vi alltid börja drömma, göra drömmen tydlig och vilja riktigt mycket. Därefter måste vi börja gå i rätt riktning. 

Jag såg min dröm alldeles nyligen, eller tyckte mig se. En dörr som öppnade sig och jag där jag såg ett rum för oanade möjligheter. Jag såg tydligt hur jag skulle kunna använda min kunskap och erfarenhet för att skapa något som jag tror mycket på och som skulle kunna göra positiv skillnad för många. Men det är inte alltid vi delar en dröm med andra och ibland behöver vi andra för att förverkliga våra drömmar. Jag tror inte att vi hade samma dröm för detta rum. Och då är det tur att vi upptäckte det i tid, på var sitt håll. För ingen av oss hade blivit nöjda. Rummet var till för någon annan. Jag vet vilket rum jag söker – för jag vill leva min dröm – så jag kommer söka vidare. 

Jag är i första hand till för mina egna drömmar och inte för att passa in i andras. Och hitta likasinnade med drömmar som kan flätas samman.

Lever du din dröm? Eller vet du vad du söker?  Är du påväg mot din dröm? Förändras dina drömmar ofta eller står du fast länge? Vågar du stå fast vid din dröm även om den blir hårt kritiserad. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s