Öppna upp för nya möjligheter – drömma stora drömmar

I tanken pendlar jag mellan då, nu och sen. I veckan insåg jag att min dröm, ett väldigt roligt jobb, tar slut till sommaren och att jag inte har en aning om vad som händer sedan. Just nu behöver jag både kunna njuta av drömmen och öppna mig för nya… ✨

Att inse att något är påväg att ta slut, något som man fått prova på och som man tycker mycket om, iinnebär alltid en sorg. Jag har haft en vecka av sorgarbete, jag inser det idag. Jag tror att det är viktigt att sörja. Att få vara lite ledsen. Det är i sorgen och ledsamheten som det blir uppenbart vad som är viktigt för mig. Det är också i ledsamheten som allt det där andra gör sig påmint och ger perspektiv. Det som finns kvar som också betyder mycket och som man är tacksam för. Det är avslutningar som skapar möjlighet för nya dörrar att öppnas. Man måste släppa sorgen och inte klamra sig fast och kämpa emot. Jag har lärt mig att om man kämpar emot blir man upptagen av den kampen och missar nya möjligheter. Det är när man tillåter tomrummet och ovissheten som det där man inte visste kan dyka upp. Det är både läskigt och spännande. Det skapar både en malande oros känsla och en pirrande nyfikenhets känsla i kroppen. Så måste det få vara. 

Just nu konstaterar jag bara hur bra jag har det just nu. Jag konstaterar att jag inte har en aning om vilken väg som är min rätta väg att vandra vidare på. Jag vet vad jag vill, men måste öppna upp mig för en mängd andra olika vägar. Jag har landat in i att ha tillit till att det alltid brukar bli väldigt bra och när jag tänker tillbaka så ju mindre jag kan ana ju bättre brukar det faktiskt bli. 

Jag vet en sak, och det är att jag vill fortsätta vandra in på vägar där jag kan göra nytta och där jag får fortsätta lära mig nya saker.

Men vad har du för drömmar? frågar jag mig själv, att göra nytta och lära sig nytt är väldigt okonkret. Jag behöver inte tänka länge för att svara på min fråga.  Men min dröm är en fantastisk och läskig utmaning för mig, och jag kan inte se den bli verklighet. Läskig för att språket är min begränsning och en begränsning jag ogillar skarpt. Jag drömmer om att bosätta mig utomlands en period, återvända till NZ kanske. 

Kanske är det bara en dröm, kanske är det en dröm som kommer bli verklighet? Ingen vet, det som är meningen är meninge och det som sker det sker…

Vad drömmer du om? 
nytta och där jag får fortsätta lära mig nya saker.

Vad har du för drömmar? frågar jag mig själv – att göra nytta och lära sig nytt är väldigt okonkret. Jag behöver inte tänka länge. Men drömmen är en fantastisk och läskig utmaning. Läskig för att språket är min begränsning och en begränsning jag ogillar skarpt. Jag drömmer om att bosätta mig utomlands en period, återvända till NZ kanske. Den drömmen är jag öppen för när det är dags…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s