Varför tveka? Varför så otålig?

Idag fastnar jag i tankar kring vår tids otålighet. Varför får saker inte ta tid? Varför förväntar vi oss göra rätt från början? Varför låter vi tvekan ta så stor tid? Varför vill vi så snabbt ta oss från id’e till slutresultat? Vi missar så många viktiga steg i processen som handlar om att pröva och ”misslyckas” i vår iver att nå målet. Det är liksom lika viktigt som id’e och slutresultat – kanske viktigare eftersom där är där alla lärdomar görs. Jag upplever att vi många gånger fastnar i startgropen för att vi inte ser facit. Livets alla dagar handlar inte om att söka perfektion – det handlar om att leva och upptäcka nya sidor av livet. Det handlar om att vara tacksam för att vi varje dag är en ny och utvecklad version av oss själva som kan bidra till en lite bättre värld – om vi väljer fokuserar på det som vi faktiskt kan påverka i handling. Ibland räcker tre djupa andetag för att få oss på rätt väg igen… #torsdagsfundering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s