Om att hitta hem

Vill du följa med mig på en resa, saknar du någonting du vill få fatt i? Kan du ibland känna dig ensam som om du inte hör hemma?

Tänk om det är precis tvärt om. Om du aldrig är ensam. Om du har allt du behöver inom räckhåll. Om saknaden är en illusion.

Om du alltid är hemma. För hemma är där du är. Du är där du ska vara. Se dig själv i spegel och se att du är alltid du oavsett omgivning och omständigheter.

Se den du är och allt det du har i dig. Allt du faktiskt har gjort, tagit dig igenom, lyckats, gått hel ur fram till nu.

Du är stark, du är modig, du lever livet genom varje andetag. Varje dag, varje minut, varje sekund. Der finns ingen annan som gör det åt dig. Det är du. Du är en överlevare.

Du tar ett steg i taget. I den takt du hittills har klarat av. Farten är inte viktig. Om du anpassar den till förmågan. Men låt inte din tanke eller rädsla begränsa dig. Du kan oftast så mycket mer än du tror. Minns när du senast överraskade dig själv.

Stanna upp och se dina framsteg och ditt mod. Du är fantastisk. Glöm inte att säga det till dig själv. Se på dig själv så som du kan se på andra människor från ditt perspektiv. Beundra dig själv på samma sätt. Peppa dig själv. Tro på dig själv.

När du ser andras storhet. Se ljuset och värmen innanför skalet. Se drivet, önskan, behovet och djupet. Se själen i den du möter. En själ är alltid en själ. Vi är sprungna ur detsamma. Själens språk är universellt. Den talar genom ögonen, värmen, gester, kroppen, intentionen.

Själen är aldrig ensam den är alltid förenad med alla själar. Det finns inger vi och dom. I själen är alla ett vi. Där finns bara tillsammans. Där är vår gemensamma lycka överordnad allt. Vi behöver inte dela upp något för det går inte. Allt mitt är ditt och allt ditt är mitt.

Att se in i en annan människas själ och bekräfta den är den största gåvan. Det är en smekning, en skatt, en bekräftar på existensberättigande.

Tid är oväsentligt. En kvart kan ge avtryck för livet. En sekund kan ge livskraft som kan vända ett liv. Ett ögonblick kan vara det som behövs för att förändra allt.

Att möta en annan människas själ där den befinner sig och bjuda in den i din egen, sfär utan skyddsfilter är helt gratis och ovärdeligt. Något alla kan göra. Se bara på det lilla barnet när det fångar din blick och du blir förtrollad.

Välkomna andra hem till dig så som ett barn förutsättningslöst bjuder in dig med sitt leende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s