Nuet ÄR den enda verkligheten – vad innebär det?

Kontroll eller frihet? Vad tilltalas du mest av? Ser du en förstörd väg eller en spännande hinderbana på övre bilden? Spelar det roll för hur du och jag mår och uppfattar livet? Vägen jag valde idag fick gå i den takt som kroppen ville, i det väder som var och i den terräng som erbjöds. Dimma. Regn. Gegga. Nedfallna träd. Tung kropp.

Besviken? Nej. Istället valde jag att känna tacksamhet för möjligheten att vara ute, röra på mig och få tid att tänka. Kontrollera tanken att tänka och känna frihet…

Tänka på hur människan hanterar livet och upplever det liv man fått. Jag känner så starkt vikten av att accepterar det som ÄR (inklusive sina överraskningar och höga hinder). Vikten av att känna tacksamhet och se möjligheter även med det svåra. Tacksamheten är nyckeln till mycket mer mening, energi o lätthet i livet. Livet är inte enkelt, det innehåller alla känslor och utmaningar. Det är att leva som människa. Jag har ett val att sluta kampen mot det oönskade, jag tränar just nu och istället har jag inlett ett samarbete med livets alla möjligheter – även de mest utmanade. Ibland handlar det om att släppa taget om det man inte vill förlora — i tillit till att nya dörrar kan öppnas istället. Inget vara för evigt. Och visst vill man hellre leva livet än leva genom minnen som om man gett upp.

Endast när man på riktigt förstår att det finns inget annat än det som ÄR just nu, allt annat är minnen eller fantasier. Då först blir det som ÄR så mycket större för det är på riktigt. I det som ÄR finns sällan rädslor. Rädslor ligger i minnen och framtida fantasier. Jag behöver inte vara rädd eller låta rädslor hindra mig längre. Vad är viktigt på riktigt? Enkelt – det är just NU. Och NU är ganska enkelt. Nu vill jag vila på soffan en stund och tända ett ljus, för jag känner mig lite trött och det finns inget som hindrar mig. Rätt är lätt.

Allt gott❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s