Begränsande tankar – oändliga möjligheter…

Ett steg ut i livet. Utanför vardagens inrutade liv och rutiner. Ett steg vid sidan av, ut i det för mig okända. Det okända som är känt för andra och funnits i evigheter.

I det okända finns igen karta eller exakt kompass. Inga tydliga planer, det handlar om närvaro, uppmärksamhet, lyhördhet, kreativitet och tillit.

De okända vägarna är inte raka, de är öppna och oanade. Det finns alltid en väg över men sällan där man förväntar sig. Det kräver tillit och tålamod. Lita på att spången håller.

Bakom tillsynes ogenomtränglig terräng öppnas nya miljöer, inbjudande som om de väntat på att upptäckas.

Precis som träden är fantastiska överlevare – att lyckas lyfta upp sina rötter ur kärret så har varje människa oanade krafter. Tvivla aldrig på det.

Ibland kan det kännas ensamt och att man helt kommit på avvägar. Du är aldrig ensam och det finns alltid någon som någon gång vandrat din väg och lämnat sina avtryck efter sig. Vila i den vetskapen.

Vila också i vetskapen att du alltid kommer ut på andra sidan snårskogen. Där väntar nya större vatten och horisonten anas igen.

Livets upptäcksstig varvas med vackra upptrampade stigar, andas och vila en stund.

Stundtals är livet en balansgång och där det kan kännas som avgrunden är nära. Var inte rädd då, slappna av och fokusera på vart du är påväg. Ha inte bråttom..

I sluter av den smala vägen finns en portal som väntat länge på dig – som vetat att du är påväg. Känslan av självklarhet när man kliver ut perioder av kaos i livet. Såklart det skulle bli så här…

Längtan besvaras. Drömmar slår in fast på ett annat sätt och i en annan form. Vågar vi hela vägen – blir det oftast så mycket bättre än vi vågat tro. Våra tankar är begränsade, men livets möjligheter är det inte. Våga välja livet och tillit till att du inte måste veta. I tilliten finns lugnet och skatterna.

Efter traskande i okänd terräng är det skönt att vila på kända vägar en stund. Tillåt dig det. Hur känns det?

Vart befinner du dig just nu? I snårig skog? I sankmark? Vid stranden med horisonten i sikte? I dimma på berget? På en rak motorväg?

Vart är du påväg?

Ha en god tur!🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s