När vi speglar oss i andra ökar vår egen förståelse för oss själva.

Insikten landar i mig stilla. Insikten om hur olika vi är och måste få vara. Olika i vad som driver oss. Vad som får oss att må bra.

Vad får dig att att på riktigt må bra?

Att skriva och uttrycka mina tankar, är ingen medicin eller terapi för mig. Det är jag. Det är mitt sätt att leva och har alltid varit. Det är den jag är, och den jag alltid varit. Jag är en tänkande människa. Jag är en skrivande människa. Jag är en läsande människa.

Det finns ett oändligt djup i mig. En oändlig nyfikenhet. Nyfikenhet att se världen och fånga ögonblick. Fånga dem och spara dem i ord och i bild.

När mina ord och bilder tolkas av dig är tolkningen din egen. Den säger alltid något om dig. Väldigt lite om mig. För de ord och de bilder du får ta del av är bara ett utvald av allt som finns inom mig. Det kallas medveten källkritik. Vi behöver påminna oss om det. Ibland tror vi att vi förstår andra genom våra egna tolkningar av små fragment och ögonblicksbilder i människors liv. Vi förstår bara en liten liten del.

Hur tolkar du det du ser och hör?

Jag skriver för mig. Jag delar det med dig. Det är ett medvetet val jag gör. För när vi speglar oss i andra ökar vår egen förståelse för oss själva. Vi är många som vill spegla oss i andra. I andra som är lika oss eller olika oss. Jag vill ständigt spegla mig i både likheter och olikheter för att öka min egen förståelse om mig själv. Att spegla sig i olikheter är ofta mer utmanande, kan skava ordentligt och skapa frustration.

På vilket sätt speglar du dig i andra?

För mig är det en del av vad livet handlar om – att öka min medvetenhet och förståelse. Det är min drivkraft, min nyfikenhet, min glädje, min livsenergi och mitt bidrag till världen.

Med den insikten om mig själv är det ofta ganska enkelt att leva och samtidigt oerhört komplext. Det finns alltid något att försöka förstå. Men jag vet inget annat sätt. För det är mitt sätt att leva.

Vad handlar livet om för dig?

Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s