Om att hålla sig på vägen och inte sladda i diket…

Godmorgon 🌟
Morgonens tankar känns klara och enkla. Tycker om det.

Sladdar du av vägen ibland?

Påminns idag om att om vi kanske inte alltid tar hänsyn till väglaget och de egna förutsättningarna i våra liv, vilket lätt leder till att vi sladdar av vägen.

Att leva efter ”gamla föreställningar och meriter” om hur jag ”är” fungerar sällan. Jag behöver alltid omvärdera mitt ”jag” om vad jag är just nu – utan värderingar.

Spelar ingen roll om jag är en ”bra” förare om jag har sovit dåligt. Spelar ingen roll om jag hade alla rätt på provet om jag just nu är förbannad på föraren i lastbilen framför. Spelar ingen roll om jag har goda reflexer och en ny bil om det är glashalt ute. Jag måste känna mitt ”jag” just nu och anpassa det till omständigheterna.

Livets förutsättningar

Jag behöver alltid omvärdera mitt ”jag” om vad jag är just nu och det ligger inga värderingar i det. ”Se mig för den jag är just nu.” Jag tjänar inget på att låtsas vara något jag inte är just nu. Jag tjänar heller inget på att låtsas att den jag är just nu kommer vara för evigt. Nu är bara nu. Det finns en vacker acceptans och kärlek i att skapa de bästa förutsättningarna för sig själv att lyckas just nu. Den insikten ger mig tillit och frihet.

Jag upplever att vi i livet ibland blir besvikna och kanske överraskade över att vi sladdar av (det blir inte som vi tänkt oss). Och vid närmare eftertanke beror det på att vi inte varit tillräckligt lyhörda på omständigheterna i kombination med vem jag är just nu.

Hur hamnade jag här?

Föreställningen om mig själv är lurig. Både att ha en övertro kring sin kapacitet och inte vila i tid eller fylla sin tid med för mycket. Och att ha en undertro över sin kapacitet genom att hålla tillbaka och inte ta sig an nya möjligheter som kan leda till något bättre.

Att känna sig själv är att i varje stund omvärdera sitt ”jag”. För varje val jag gör skapar förutsättningar för mitt nya ”jag”.

Att lära känna sig själv i varje ny stund – ta inget för givet.

Vad behöver du acceptera idag för att skapa de bästa förutsättningarna för dig själv att lyckas?

Kram Malin❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s