Huvudpersonen i mitt liv

Livet i sig har inte någon mening. Meningen är den du skapar själv, hörde jag någon som sa. Vilket betyder att det är ingen idee att leta efter meningen. Den har nämligen inte gömt sig någonstans. Det är bara genom att leva, som varje människa skapar sin egen unika mening. Jag är huvudpersonen i mitt eget liv, inte en åskådare vid sidan.

Respektera varje människas liv. Må hända att det stör mitt liv ibland, men då har jag valt att låta det få störa mitt liv. Eller så låter jag det inte störa och det finns en massa olika sätt. Jag har lärt mig flera den sista tiden.

Beröm varje människa som skapar sitt liv. Beröm varje människa som gör livet vackrare.

En god vän till mig låter sitt livet bli en upptäcksfärd. Jag tycker det är en vacker bild. Den som skapar finner mening. Mitt sätt att skapa är att skriva ord. Men det kan också vara att laga mat, att sortera, städa, klä på sig, kamma håret, samtala…

Frihet har vi, om vi vågar använda den.  Energi skapar vi, om vi tar hand om oss. Frihet och energi möjliggör livets mening.

Åskådare är vi till andras liv, där ska vi inte vara huvudpersonenen. Ibland kan vara svårt att inse. Att inte ta för mycket plats i andras liv och därmed begränsa deras möjligheter. Att heller inte låta andra leva sina drömmar genom mitt liv. Föräldrar har en stor utmaning att leva sina liv och inte genom sina barn. Huvudpersonen är jag, enbart i mitt eget liv och det är mitt eget ansvar.

Jag är huvudpersonen i mitt liv!

kram malin

20120717-103514.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s