Sålla bokstavligen tankarna (Tanken del 1)

Tänk dig att varje tanke, som kommer till dig, sitter på ett litet moln. Tanken är bara en tanke, det är ingen sanning. Tanken är en variant av verkligheten. Den är. När tanken kommer till mig har jag möjlighet att välja. Jag sitter bokstavligen med ett såll och låter de tankar, som jag känner är mig till godo, ramla igenom. De andra tankarna sätter jag tillbaks på molnet och låter flyga iväg igen. Dessa behöver jag inte just nu. Jag behöver inte värdera eller tycka något om dem. Inte lägga någon kraft på dem, utan bara skicka iväg dem. De tankar som jag tror är viktiga,låter jag gå igenom sållet och bli en del av mig jut nu. De kommer hjälpa mig framöver.

Det finns så många som har goda råd om hur man ska tänka. Jag kan inte räkna alla de gånger, både som barn och vuxen, jag fått goda råd om hur man kan eller borde tänka. Ibland tycker jag om tanken jag får men andra gånger inte alls. Det är så lätt att klandra sig själv just då, för att man inte kan ta till sig den tanke man borde. Men den tanken jag får är som så många andra tankar, just bara en tanke av oändligt många tankar. Den tanken som är rätt, det kan bara du veta, det är den som enkelt åker rakt igenom ditt såll och får dig att må bra.

Det gäller att ta sig tid och titta på tankarna. Det är inte alltid lätt idag när flödet är så stort. Tankar som jag känner igen kan slinka igenom, fast de inte alls gynnar mig just nu. Destruktiva tankar som skadar mig istället. Titta på varje tanke och låt det åka igenom sållet. Eller sätt tillbaks det på molnet och låt det flyga iväg.

Tanken är en tanke och inte en sanning.

Den kan hjälpa just dig just nu.

Eller inte.

Bara du vet.

Kram malin

;20120725-070624.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s