Skapa hållbara förutsättningar för välbefinnande i höst

Dags att skapa goda hållbara förutsättningar för en härlig höst. Precis som inför semestern funderar jag över vad jag vill få ut av hösten som kommer.

Vad får mig att må bra – ger mig välbefinnande?

Exempel:

  •  Motionera och äta bra
  •  Familj och vänner.
  • Målsättning för arbetet
  • Trädgårdsplaner
  • Skrivande – bloggen?
  • Weekendresa
  • Utrymme för överaskningar och spontanitet

Alla har sitt eget sätt att drömma och planera. Jag har alltid gjort mycket listor om stort och smått. Den klassiska nyårslistan, semesterlistan, att göra idag, få gjort i veckan osv. Även om allt inte blir gjort så blir oftast minst 75% av målen jag sätter upp genomförda på ett eller annat sätt.

Hur kan jag få in det i mitt liv?

Här gäller det att göra en rimlig plan som passar in i livet för övrigt, med arbete och familj.

Exempel:

  • För att få till motion har jag i perioder tränat hemma framför tvn med video när barnet varit små, tagit löparrundor direkt efter jobbet när det passat eller åkt till gymmet kl 6:00 och styrketränat. Det gäller att hitta utrymme utiftån de nuvarande förutsättningarna. I perioder har det fått bortprioriteras med förmån för annat. I år måste den pioriteras och jag kan använda en morgontid, någon kväll och helgen.
  • Vad är det jag vill med trädgården? Här kommer en ny lista, kanske in ritning, tidningsurklipp, prioriteringsförslag osv.

Funderar över hållbarhet: vad är miniminivå och vad är ett önskat läge med varje punkt.

Från ord till handling

Konkret plan utifrån de förutsättningar jag har och det jag vill uppnå och/eller lägga tid på. Hur kan det se ut i vardagen.

Mål och kalender skall förenas.

Hållbar rutin skapas för välbefinnande denna höst.

Redo för en spännande höst så som jag vill ha den!

Kram malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s