Fokus på möjligheter och det lyckade (Hållbar kommunikation del 1)

 

 

 

 

20120729-143349.jpg

Aldrig någonsin har vi haft så långa olika möjligheter, så stor medvetenhet och så många verktyg som nu. Vi har övat länge och ingen människa har kommit undan. Och aldrig har det väl någonsin varit så svårt som nu. Vi vill att allt ska fungera. Vi vill att alla ska förstå. Vi vill ha flow i livet, vi vill att samvaron flyter på. Vi gillar inte grus i maskineriet. Grus är problem. Vi har blivit duktiga på att se det som brister. Vi sätter höga krav på oss själva. Vi sätter stora krav på vår omgivning. Man borde, och andra borde, och hur svårt kan det vara.

Byt glasögon och se så otroligt mycket som fungerar varje dag i samspelet med andra. Så många jag möter varje dag och hur smidigt kommuninationen går. Mycket flyter på och blir gjort. Visst hänger det upp sig ibland, men vad kan man begära, vi är ju inte mer än människor ändå. Det ger oss möjligheten att stanna upp och reflektera. Vi får möjlighet att lära sig något och kanske nästa gång bli lite tydligare och lite bättre ikommunikationen.

Jag har bestämt mig. Jag ska göra mitt bästa att ignorera gnäll och ihärtigt vända det till positiva lösningar. Många kommer bli irriterade och trötta på mig, och uppleva att jag inte ser och förstår. Jag tar den risken. Jag tänker använda min vilja och förmåga att se möjligheter. Lösningen ligger sällan särskilt långt borta.

20120729-143756.jpg

Vill du följa bloggserien framöver: Hållbar kommunikation?

Detta är den första av ett antal bloggar framöver med fokus på Hållbar kommunikation. Vilka är högst personliga reflektioner i ämnet. Nästa blogg inlägg kommer att handla om samarbetsförmåga, med exempel från skolans värld. Därefter följer bloggen Varje människan bär på en önskan att må bra. Vill du inte missa något kan du högerklicka på startsidan för att få påminnelser om nya inlägg via din mail. Jag är oerhört tacksam för det stora antalet som läser mina inlägg kontinurligt. Oavsett om det är för att du tycker om det jag skriver eller bara är nyfiken. Nyfikenhet är en underskattad egenskap.

Kram malin

20120729-144000.jpg

2 reaktioner till “Fokus på möjligheter och det lyckade (Hållbar kommunikation del 1)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s