Konst som universell kommunikation (Hållbar kommunikation – del 9)

Musiken går inte att motstå. Den kommunicerar med alla åldrar, alla nationaliteter, alla slags människor. Musiken nåt rakt in i människans hjärtan och väcker den mest frusna själ. Vilka fantastiska möjligheter som finns med musik, konst, matlagning, byggande, naturen och alla de andra skapande krafterna.

Kommunikation är så mycket mer än tal och skrift. Det kan vara mimik, tecken, konst, musik, symboler, skapande, ljud, ljus, stillhet, meditation, beröring, ögon, dofter osv. Den miljö vi vistas i kommunicerar till oss med alla våra sinnen.

Man hör ibland, det går inte att tala till hen! Kanske tal då inte är det bästa sättet att kommunicera, dags att pröva något annat av alla sätt att kommunicera på. Var finns en öppning, på vilket sätt är denna människa mottaglig. Ibland är det inte mottagaren av kommunikationen som är svår att nå utan helt enkelt jag själv som är för ensidig i mitt sätt att kommunicera och inte når fram. Att pröva samma sätt om och om igen och hoppas på att det som inte varit framgångsrikt tio gånger kommer vara det den elfte gången. Istället för att lägga energin på att hitta nya ingångar för att nå fram. Lyfter vi blicken så finns det oanade möjligheter. Men vi måste tro på det. Vi måste vilja. Vi måste våga.

Låt oss ta tillvara på alla de möjligheter
som ligger i vår hand.
Leka
Skapa
Pröva
Glädjas
Uppmuntra varandra
Vara förebilder för våra barn
Skapa goda förusättningar i framtiden
Genom hundra språk,
skapas möjligheten att
kommunicera med varje människa.
För det är mötet människor emellan,
som gör skillnaden.

Kram malin

20120828-083348.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s