Ett lätt sinne och ett förlösande skratt (Hållbar kommunikation del 8)

Finns det något som går upp emot ett förlösande skratt? Ett skratt från hjärtat, som bubblar och släpper alla spänningar i både kropp och själ. Det är en gåva att möta människor som bjuder på både glädjeämnen och misstag, som vågar vara människa och släppa all pretige. Det är spännande när möten med människor plötsligt tar oväntad vändning. Helt nya tankar dyker upp och öppnar upp vägar man inte ens visst fanns.

Jag tror att vågar man ta livet med ett lätt sinne löser sig det allra mesta mycket enklare. Det handlar inte om att blunda, utan att ha mod och våga se allt, även det svåra, med ett lätt sinne. Saker är inte svåra i sig, de blir svåra genom vårt sätt att tänka och förhålla oss till dem.

Med ett lätt sinne får man ofta hjälp på vägen. Man hjälper gärna en munter människa,mer än en människa med ett dyster sinne. Orättvist? Kanske helt enkelt för att man, omedvetet, får mer tillbaka. Det räcker ofta med ett glittrande öga, ett leende och ett tack.

Enkla tankar som start på en ny vecka.

Kram malin

20120827-204532.jpg

2 reaktioner till “Ett lätt sinne och ett förlösande skratt (Hållbar kommunikation del 8)”

  1. Tack för dina tankar. Glädje skapar mer glädje. Positiva tankar, handlingar och individer skapar mer av det positiva.
    Dessa är födda utav kärlek. Kärlek kan förändra världen. Världen kan vara det lilla.
    Om man leder med kärlek så kan allt hända. Man behöver inte oro sig. Du får det du behöver. Universum vet vad du behöver och ger dig det. Det kan låta som flum men jag har tagit ställning för 5 år sedan när min dotter 19 år fick hjärnblödning och fick en diagnos på en obotlig sjukdom. Livet är Värt Kärlek! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s