Var kommer den ständigt kränkta människan ifrån?

Var kommer den kränkta människan ifrån? Som upplever att omgivningen hela tiden sätter käppar i hjulen? Som ser faror i det mest? Luktar sig till orättvisor? Rädd att bli av med sina rättigheter och sina traditioner? Vill att allt ska gå ”rätt” till och alamerar 112 vid varje upptäckt fel. Tror på en enda sanning och tycker att livet vore så mycket enklare med en homogen befolkning. Hur skapades denna människa? Och hur ser framtiden ut om hon får styra?

Hur tryggas varje människa att släppa rädslorna och se det goda runtomkring och inte dömma medmänniskan så hårt? Hur tryggas människan så att hon kan vara generös och nyfiken på omgivningen? Hur tryggas människan så hon på riktigt kan skapa sig ett gott liv och göra gott för andra?

Hur vill vi att våra barn ska leva sina liv i framtiden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s