Ibland är att vika av och ta en ny vägen enda lösningen framåt.

Du går rakt in i väggen än en gång.
Du betalar ett högt pris.
Det är inte första gången.
Tar det aldrig slut, frågar du dig.
Du orkar inte mer.

Då är det hög tid…

…att våga bryta upp.
…att våga göra något helt annat.
…att våga förlora.
…att våga göra avslut.
…att våga ta en paus.
…att våga sätta stopp.

Nu gäller det att inte vända huvudet bakåt. Utan gå med raska steg vidare.
Ibland kan det tyckas hårt, kallt och grymt. Men samtidigt i ditt inre vet du att det är starkt, kärleksfullt och modigt. För att tvinga fram något nytt som på sikt kommer bära frukt.
Även om man omedelbart hamnar långt ner på botten av avgrunden i den mörkaste sörjan. Jag vet, jag vet så väl. Men det är värt det. Det är värt allt.

För att tvinga människor att agera och ta ansvar måste man ibland lämna dem åt sitt öde. För när människor på grund av sitt livs kaos skriker, gråter, skäller, gör sig till offer, slänger skuld och skam på andra… Då måste vi bryta mönster för att tvinga fram vilja att ändra sig, tvinga fram nya ageranden och samarbets möjligheter. Vi får inte dras med och vi får inte lägga ved på den elden. Ibland måste vi till och med gå långt därifån och låta bli att andas på den, för minsta andetag blåser ny fyr i brasan. Känner du igen det?

Vi vuxna är många gånger stora barn som vill ha sin vilja igenom och sina behov tillgodosedda. Men det är inte alltid som den tänka lösningen är den som uppfyller behovet. Finns behovet kvar och dyker samma situation upp gång på gång, då kan du vara säker på att det du gör och den väg du vandrar är väldigt fel. Har du dessutom gått samma väg väldigt länge kommer det kännas tungt att vända om och inse att du förlorat väldigt mycket tid att vandra fel väg. Men fortsätt inte, för då går hela livet till spillo.

Det är alltid idee att byta riktning. Gör du det dessutom med stor kraft, mod och målmedvetenhet kommer det att gå både lättare och fortfare än du tror. Öppnar du ögonen kommer du snart upptäcka en stig att av på, eller någon som ser ut att hittat en bra väg som du kan ta rygg på. Att vandra en ny väg är däremot inte smärtfritt, det finns uppförsbackar, nedförspackar, smala stigar och trånga gångar som du inte är van att ta dig förbi eftersom terrängen är helt ny för dig, du behöver skaffa nya skor och utrustning som också är helt ny för dig och som kan kännas obekväm i början. Men ha tålamod, det är värd all möda.

Efter regn kommer alltid sol, för eller senare. För när skorna är ingångna och tröjan är sådär perfekt urtvättad och använd, när du börjat lära känna terrängen och kan tekniken i uppförsbackarna kommer du upptäcka världen på ett nytt sätt och lära känna dina styrkor och känna energin.

Det är ett annat sätt att leva och det du behöver göra idag, om det är dit du vill färdas, är att stanna upp och välja bort och välja om.

Kram malin

20131005-115939.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s