Att förlåta är den största gåvan

Juletider och tankarna far genom huvudet.

Vilka tankar och känslor vill jag ge plats åt i mitt liv? Vad vill jag fylla min tid med? Vad är värt att ägna grubblerier åt? Vad gör verklig skillnad? Vilka tankar och känslor får mig att vara den människa jag vill vara?

Ibland är det svårt, men alternativet är mycket svårare, mer energikrävande och tar plats från det som är viktigt.

Handen på hjärtat finns det människor i ditt liv precis som i mitt liv emellanåt som jag upplever inte behandlat mig väl, som vänder ryggen och dömmer utan att vilja förstå min upplevelse. Det gör mig ledsen och beklämd, men det kan jag inte alltid göra något åt. Ibland är dörren helt stängd. Vi kan inte alltid vara överens med alla och vi kan inte göra alla till lags. Då säljer vi vår själ. Men vuxna människor borde kunna respektera varandra ändå.

När jag har fått förståelse för något som väckt min ilska, brukar det arga lägga sig. När något blir begripligt kan jag göra det meningsfullt. För även i det svartaste kan man lära sig något om livet. När det svåra blir begripligt och meningsfullt blir det hanterbart och då går livet vidare igen. Då har jag öppnat min dörr igen.

Så för din egen skull vill jag säga dig så här i juletider. Livet är kort. Förlåt och gå vidare.

Kram Malin

20131215-194510.jpg

20131215-194538.jpg

20131215-194557.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s