Dags för 2014 års budord

Vad innebär ett nytt år för dig? Inget särskilt eller väldigt mycket?

Att göra bokslut för året 

För egen del uppskattar jag att göra bokslut, se tillbaka och sammanfatta. Minnas, uppmärksamma och dra lärdom. Mina ord och bilder hjälper mig med det. Det är i tillbaka blicken som jag ser framtiden tydligare. Vad jag vill behålla och vad jag vill förändra. Det är först när jag sätter ord på det som fokus riktas och de val jag behöver göra blir enklare.

Att nollställa sig

Mitt bokslut i år gjordes under en ordentlig viloperiod i livet. En paus med vila, återhämtning tillsammans med några av mina närmaste. Det blev veckor utan många ord, tankar, krav och måste. Istället bara varande. Inte enbart njutningsbart. Men nödvändigt. Ett sätt att nollställa sig på nytt.

Mina budord 2014

1. Ödsla med kärlek men sälj aldrig din själ.
2. Öva på att varje dag möta en människa helt öppen utan en enda förutfattad mening.
3. Kropp har samma behov som Sinnet. Båda behöver ordentliga utmaningar och ordentlig vila för att inte gå i stå. Var inte rädd för uppkoken eller stilla vatten. Livet handlar om att växa. Väx och välbefinnande kommer på köpet i regelbundna doser.
4. Vila och göra helt onyttiga saker är välgörande. Se det som en investering.
5. Förmågan att möta vardagens regn- och åskväder med ett leende gör livet enklare och får ofta ett oväntat resultat.

Varje budord har en egen historia, en del har jag skrivit på länge andra är relativt nya. De är alla mina utmaningar som jag på olika sätt vill träna på under året. Under dessa finns väldigt konkreta saker som jag vill göra och förverkliga under året. Det innebär att min kalender kommer påverkas och det innebär att min vardag kommer bli annorlunda mot fjolåret.

Du kan se Mina budord 2014 med bilder från resmålet nedan. Jag kommer att utveckla resonemang framöver om varje budord som en röd tråd genom bloggen 2014. Häng med om du vill. Hittills har jag gjort drygt 190 blogginlägg sedan starten och vill du följa dessa ansluter du dig till höger med din mailadress och får inläggen direkt i din brevlåda. Bidrag gärna med dina egna tankar genom att kommentera ett inlägg.

Vad är Ditt fokus för 2014? Vad mår du bra av? Vad vill Du ska berika ditt år? Vad vill Du undvika och i så fall hur?

Jag önskar Dig ett fantastiskt 2014.

Kram malin

20140105-203843.jpg

20140105-203900.jpg

20140105-203915.jpg

20140105-203931.jpg

20140105-203945.jpg

2 reaktioner till “Dags för 2014 års budord”

  1. Vet inte om det förra jag skrev skickades iväg korrekt. Ser fram emot 2014 och hoppas att jag kan lyssna på alla dina klokskaper och ta åt mig dem på ett djupt plan. Är dålig på att stanna upp och tänka till… Kram ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s