Hårt arbete ger resultat…

…så tänker jag idag.

Om igen säger jag högt för mig själv, att hårt arbete lönar sig, och tanken hämtar jag ur den egna erfarenheten. Från början var strofen menad som lite ”egen pepp” för att på lördagmorgon utsätta den trötta kroppen för utmanande vikter. Men som så ofta drar jag paralleller från fysisk träning till livet i stort.

För att hårt arbete ska löna sig måste jag också veta vilket resultat jag vill ha. Jag måste även vara beredd att välja vägar som inte alltid är så bekväma och ibland frångå principer och rutiner. Jag kan inte göra som jag alltid har gjort om jag vill ha ett annat resultat än det jag har idag.

Så resonerar jag en stund med mig själv medans taktfast musik strömmar in i mina öron. Jag tänker vidare; att utsätta sig för lagom motstånd, lite mer än vad som är bekvämt, ger resultat. Min erfarenhet i livet har lärt mig; att utmaning är inte farligt om det följs av vila.

Att köra sin bil med handbromsen inne skapar långsiktig skada på bilen som inte upptäcks förrän det är för sent. Att gasa och bromsa är bilen byggd för, med rätt underhåll och rätt bränsle i tanken håller bilen rätt länge. Men att köra livets bil med handbromsen inne skapar ett motstånd till allt som kommer i ens väg – det är rent av skadligt.

När jag på eftermiddagen slagit mig ner i soffan, tänker jag; att när en vecka har innehållit en stadig fot på gasen trots att vägen varit fylld av en del traktorer med släp (för så är det ofta på livets vägar), så är det på fredagen skönt att köra in i garaget och parkera. Den parkeringen ger resultat för att kunna stiga upp på lördagmorgonen och utmana sig själv lite extra.

För utmaningen till lika vilan efter, är precis lika viktiga i livet. Det går inte att vara utan något av dessa två….om man vill ha ett visst resultat.

Jag vet vad jag vill uppnå, jag har mina målbilder för året (se tidigare blogginlägg). Under vecka har jag haft flera av dessa levande i vardagen. Mina målbilder skapar motivation och gör vägval lättare, men gör för den skull inte vägen lättare. Men ingen har någonsin sagt att det måste vara lätt att nå ett mål:-) Åtminstone inte om målet är satt för att utmana!

Vad har du för målbilder? Vilka resultat vill du uppnå?
Hur ser din väg dit ut?
Vilka traktorer behöver du köra om?
När trycker du på gasen och när kör du in i garaget?

Vilka tankar dyker upp i ditt huvud, dela gärna med dig.

Kram malin

ps. Detta är mitt 200:e inlägg sedan starten för 1,5 år sedan. Titeln på dagens inlägg är passande:-)))

20140125-140146.jpg

En reaktion till “Hårt arbete ger resultat…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s