Hur ser du på världen omkring dig? Vän eller fiende?

– Maten är inte din fiende! Orden slinker ur oss ibland till vår son som har perioder där nya okända smaker eller mindre populära maträtter serveras. Det uppenbara inre motståndet retar gallfebern på oss föräldrar. Hur svårt kan det vara?

Det slår mig att upplevelsen av liknande fenomen går igen i många olika sammanhang. Jag ser det ofta. Vi människor väljer att se hinder och faror. Hindren gör att vi tolkar det vi har framför oss som negativt, baserat på tidigare negativa erfarenheter eller enbart rädslor inför vad som komma skall.

Ibland tänker jag att det vore så mycket lättare om vi kunde ta oss an framtiden mer neutrala. Sansat registrera det vi har framför oss och konstruktivt utvärdera för och nackdelar. Gå till botten med frågan innan vi konstateterar ett rimligt svar.

Vi skulle slippa så mycket onödigt oro, smärta och energiläckage. Eller skulle livet bli trist och tråkigt? Finns det en vinst med livets alla sprakande nyanser som gör att vi människor stångas, fightas och enas om vartannat?

Funderar över det idag!

Kram malin

20140203-214129.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s