Ett träd slutar aldrig att växa – och människan?

”Måste man utvecklas hela tiden, kan man inte bara få vara nöjd?”

De orden ställs ibland till mig som ledare och mina svar eller följdfrågor beror på vem jag har framför mig. Men frågan som ställs består av två frågor och två olika svar. Svaret på den andra frågan är; självklart får och ska man vara nöjd. Man ska, om man kan, trivas med sitt liv, fira framgångar och livets alla lyckostunder. Man ska glädjas, fascineras och fira att man vaknar ännu en dag och att lugorna fylls med luft. Det finns inget viktigare än att fira livets under.

Den första frågan har jag svårt att förstå. Om ett träd slutar växa är det påväg att dö. Om ett barn slutar utvecklas blir vi oerhört oroliga. När slutar en människa att utvecklas, växa, åldras, tänka nya tankar. Är det över huvudtaget möjligt?

Njut av att varje sekund bli lite klokare, för varje ögonblick är nytt och ger dig nya dimensioner av livet.

Kram malin

20140208-193120.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s