Om att vika av från livets motorväg och välja en skogsväg…

Livet tar då och då oväntade banor. Istället för att fortsätta motorvägen viker man av och blir nyfiken på den mindre skogsvägen. En väg som i och för sig inte är lika bekväm och snabb, men som väcker nyfikenhet och skapar nya tankar. En väg som ställer andra krav på fordonet man färdas i, och farten behöver anpassas till underlaget. För mig blir motorvägen en transportsträcka. Jag vill verkligen inte att mitt liv ska vara en transportsträcka. Därför väljer jag stax att ta av på skogsvägen, för jag har inte bråttom alls, jag har gott om tid.

Omgivningens ögonbryn höjs, åtminstone för de som gillar motorvägen, många strävar efter det enkla och bekväma livet. Men det finns fler än jag som älskar skogsvägar och som ser dess skönhet och uppskattar dess oförutsägbarhet. Jag påminner mig om att leva det liv man tror på och inte efter andras förväntningar. Skogsvägen kommer hjälpa mig sakta ner farten, uppskatta det lilla, stanna upp ofta och lägga filten i gräset och lyssna till vinden som spelar i träden till fåglarnas körsång. Och jag vill ha många människor omkring mig, jag vill inte ligga ensam på min filt i gräset.

Nu står semestern inför dörren. Passa på att ta av på en skogsväg i sommar eller kom förbi och ta en kopp kaffe på min filt i gräset!

Kram malin

20140622-213030-77430685.jpg

En reaktion till “Om att vika av från livets motorväg och välja en skogsväg…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s