Tänk om vi kan ta lärdom av barnen och vara lika tydliga i vår kommunikation!

Tänk vad små barn kan kommunicera utan ord – med ögon, miner, kroppsspråk, ljud och tonläge! 

Och tänk att det är precis vad vi vuxna gör också hela tiden. Vi vet så väl att det verbala språket bara är en bråkdel av det vi sänder ut till andra människor. Vi vet att det är svårt att läsa andras tankar och önskningar. Ändå tror vi att det räcker med ord eller att vi vill och önskar något för att andra ska förstå. Men om kroppsspråket inte stämmer överens med orden och ton- och röstläget talar ett annat språk, blir vi otydliga och dubbeltydiga. Om det vi gör inte stämmer med det vi vill eller önskar blir vi inte trovärdiga gentemot andra människor.

Hur ofta tänker vi inte att andra borde förstå och är dåliga på att lyssna på oss. För jag har ju sagt att eller de vet ju vad jag vill! Det är alltid värt att vända spegeln mot sig själv och ta sig en funderare – är jag otydlig eller dubbeltydig? 

Barn gör inte som vi säger de gör som vi gör! Vuxna köper inte det vi säger om vi gör något annat.

Ett budskap börjar i en tanke –  men blir först komplett när den kompletteras med hela ditt kroppsspråk och ditt görande. Det är så slående när man möter människor som är sina tankar och lever dem fullt ut. Barn är sådana från början. Endel behåller detta eller återupptäckt det som vuxna. Att leva innefrån och ut. Från tanke, genom kroppen och ut i ett görande. Det inspirerar och smittar tycker jag.

Kram Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s