Ett steg tillbaka

Påminns om vad som är viktigt. Viktigt på riktigt. När jag tar ett steg tillbaka och andas förstår jag det. Jag behöver göra det ofta. Det blir lite enklare då på något sätt.

Ett friutrymme skapas. Ett rum där jag kan titta på mina tankar och mina känslor för att förstå att det är just det de är – tankar & känslor.

När jag kliver tillbaka och för aty ser hur saker och ting uppfattas. Kan jag välja att acceptera och låta bli att värdera. Jag tränar på det. Det är lättare i yrkesrollen än i privatlivet. Det kändes omöjligt till att börja med.

Tidigare styrde känslorna och hade patent på verklighetsuppfattningen. Nu styr jag. Känslor och tankar är mina verktyg, mina tentakler, mina bästa vänner men också mina fallgropar. Vi försöker lära känna varandra just nu och hitta ett bra sätt att leva livet tillsammans.

Idag påminns jag om vad som är viktigt. Viktigt på riktigt. Det är när jag tar ett steg tillbaka och andas som jag förstår det. Jag vet att jag behöver göra det ofta. Det blir lite enklare då på något sätt. Jag tränar på det nu.

Leker ”som om” jag kan tills jag kan på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s