Att skriva fram drömmar

I sommar har jag börjat skriva ner mina drömmar. Idéen packade på och plötsligt hade jag en lite ny anteckningsbok i min hand.

Det handlar inte om drömmar som dröms om natten, utan drömmar jag har i och inför livet. Vad jag hoppas och drömmer om inför framtiden. Genomförbara eller inte. Sådant där som får hjärtat att ta ett skutt, kroppen att pirra och som får mig att le. Sådant som jag kanske tänkt på länge och drömt om som barn men aldrig blivit verklighet. Sådant som bara levt sitt liv i fantasier och som jag knappast vågat uttala. Helt nya drömmar som vill skrivas ner som jag inte visst bodde inom mig. Jag håller den bara för mig själv just nu.

Jag skriver allt och se vad som tar fart och form. En av drömmarna har tagit ordentlig fart, kreativiten flödar och möjligheterna känns oanade. Sida efter sida skrivs ner. Den växer till oanade proportioner och jag förundras. Jag är överraskad att det inom mig fanns ett sådant driv kring den här idéen. Struntar i om den känns helt galen och ogenomförbar. Låter den leva sitt liv i min lilla bok som om den vore verklig. Låter glädje och lusten få utlopp. Skriver ner alla idéer som kommer i min väg.

Drömmar är just drömmar, fantasier och ska inte förväxlas med verkliga mål. Barn är bra på att drömma och fantisera. Där finns oftast den största glädjen och kreativiten. Varför glömmer vi så ofta det? Varför tror vi att vuxna inte får fortsätta drömma? Varför nedvärderar vi drömmandet? Kanske blir glädjen ännu större när drömmen inte behöver förknippas med verkligheten, den blir så mycket större, vidare och oanad då.  Kanske är det vad som är meningen – att känna glädje och att känna sig levande. En nyfikenhet väcks också att drömmen kanske är en pusselbit till något helt annat – att den är del av något större. Att genom att släppa drömmen fri öppnas också nya dörrar i verkligheten.

Jag är försiktig med att dela vad som finns i min dröm-bok, av den enkla anledningen att jag vill att det ska vara mina egna drömmar och inte påverkade av andra. Inte begränsade, inte omgjorda, inte anpassade – utan rena drömmar från min egen själ.

Drömmer du drömmar? Tar du dina drömmar på stort allvar? Blir dina drömmar till verklighet? Vad drömmer du om just nu? Låter du andra drömma och hur bemöter du andras drömmar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s