Morgonrunda för att samla energi för dagen

Följ med på in morgonpromenad!

En ny dag gryr. Förundran att vakna upp på morgonen. Tacka för en ny dag. Tacksam för att kroppen kan väckas till liv och röra sig – skapa möjlighet att ta en morgonpromenad.

Förundran över solens värmande strålar. Känna hur den påverkar varje cell i kroppen. Känna effekten den har på mitt sinne, min kropp, mina känslor och mina tankar.

Att vandra en stilla morgon är som att vandra genom livet. Man påminns om historiens vingslag, om det arbete som ligger till grund för det nu vi lever i. Till både gott och ont. Vad gynnar oss idag och vad missgynnar oss? Vad vill jag behålla och vad vill jag inte behålla? Vad är viktigt för mig just nu?

Finns det något som ligger i vägen för att jag ska få energi just nu? I så fall vad? Vad behöver jag för att komma vidare? Finns det andra vägar jag kan välja? Kan jag vänta lite? Kan det finnas ett syfte varför vägen just nu inte är möjlig – det kanske faktiskt är bra. Det kanske är något annat jag ska förstå eller en annan väg som jag borde välja som jag inte just nu ser?

På livets krokiga stigar behöver man stanna upp och ta sikte mot horisonten  för att

 

upptäcka att världen är oändlig.

Stigarna kan tyckas svåra men det beror på hur vi färdas och hur lång tid vi har till vårt förfogande. Det beror också på vilka förväntningar vi har. Vilka förväntningar kan vi har för att uppskatta också riktigt krångliga vägar?

Det går inte är bara en tanke vi människor har skapat i våra avancerade hjärnor. Naturen har större förmåga än så, och eftersom vi är en del av naturen så har vi exakt samma förmåga. Vad innebär det för dig?

Natur i samklang – tillsammans skapas möjligheter som den enskilda inte är i närheten av. Vi är alla en del av naturen och ska leva i samklang. Då kan magi skapas.

När vi släpper in ljuset  i våra liv och riktar det mot det som växer och frodas. Då känner vi automatiskt tacksamhet och förundran. Det är väl det som livet handlar om.

När du tar dig upp på berget och blickar över nejden. När du kliver ur dig själv för en stund och ser på dig med neutrala och kärleksfulla ögon. Vad ser du då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s