Att bara vara

Stillhet, hur ofta uppever du det? Hur ofta tar du dig tid att bara vara? Att ta in nuet, dofter, ljud, känslor och det som är runt omkring. Att låta stillheten och tystnaden ta över. Känner du då rastlöshet? Känner du dig då ineffektiv? Kommer samvetet och knackar på axeln och påminner om alla borde? Varför är det så? Hur har det blivit på det sättet att all tid måste fyllas? Och vem har bestämt vad som är okej? Hur kan en bok vara okej? Hur kan tv vara okej? Varför är någon form av aktivitet okej men inte passivitet? Meditationen har blivit okejat precis som bön är. Men det de har gemensamt är att då är det enskildhet som gäller och fullständigt fokus och konventration. Att bara vara, oeffektivt, utan mål och mening det är så svårt. Men det gör jag nu , trots att många borde tankar flyger igenom huvudet. Nu bara är jag och landar lite!

 

malin

En reaktion till “Att bara vara”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s