”För många är bakspegeln större än framrutan”

Citat Paulo Roberto för ett tag sedan.

Gillar uttrycket som får mig att tänka på vikten av att våga drömma och blicka framåt. Göra annorlunda och inte fastna inte förstå varför och drömma om vad jag kunda ha gjort. Inte heller fastna i gamla minnen och frossa i dessa. Det är så lätt när vi träffas och umgås att det blir ett berättande om görande och enbart minnenas kavalkad om svunna tider. Istället för att också passa på att dela med oss av tankar, visioner och drömmar. Ett utforskande av nuet för framtiden. Görandet blir ett mer framtidsfokuserande sätt att vara tillsammans.

Göra!

Spegla!

Leva!

Kasta sig ut!

Pröva sina vingar!

Jag undrar stilla om det är en generationsklyfta. Barn idag har just denna förmåga som vi vuxna många gånger saknar. Barnens utmaning är istället att skaffa sig en bakspegel och ta tillvara på tidigare gjorda erfarenheter. Eftersom det kommer att bespara dem både tid och kraft.

Idag ska jag träna på att göra tillsammans med andra.

Kram malin

20120716-072724.jpg

En reaktion till “”För många är bakspegeln större än framrutan””

  1. Tack Malin för alla dina underbara och tänkvärda ord. Jag önskar dig en riktigt skön sommar och semester och ser fram emot att fortsätta följa dina tankar. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s