Välkomna tomheten

I Indien heter tomhet shunya, ordet har en positiv klang, och står för utrymme, utan gräns.

Buddha menade att du blir shunya, en intighet, när du nått målet. Efter en tid av skapande, hårt arbete, uppstår känslan av tomhet. Och före skapande kommer också en tid av tomhet, en tid av förberedelse och påfyllnad.

Tomheten beskrivs som vacker, ännu vackrare än de skapande dagarna, eftersom skapandet kommer ur tomheten. Acceptera den, välkomna den, njut av den och känn dig lycklig. Snart kommer du att märka att du åter är full av energi och att större saker är påväg.

Min goda vän målade bilden av den slipade diamanten som kommer ur tiden av tomhet.

Vi hamnar alla i tillsånd av tomhet, vissa oftare än andra, men vi kan istället kalla det varande. Det tycker jag är ett vackert ord och jag använder det gärna. Att bara vara. Semestertider är utmärkta tillfällen för varande.

kram malin

20120719-083737.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s