Värna tomheten

Tomheten kan göra mig skör och sårbar. Tomheten kan få mig att tvivla på mig själv, den jag är och dit jag är påväg. Under stunder och perioder av tomhet, bör jag sätt en glaskupa över mig som skydd. För att ge mig möjlighet att vila i tomheten. En tom människa blir lätt ett byte för andra vuxna att sätta tänderna i, omedvetet eller medvetet, i för egen vinnings skull.

Jag väljer gärna barnen då. Barn gör annorlunda, de uppskattar en tom vuxen. Eftersom tomheten gör den vuxne närvarande och öppen. Barnen tar emot den vuxne på lika vilkor. Kom och var med, säger barnen. Jag bjuds in att delta på ett annat sätt. Kravlöst. Lekfullt. Bara för att jag är jag.

Vi är. Går balansgång. Lyssar på musik. Sjunger. Pratar. Upptäcker. Går nya stigar. Utmanar oss själva. Visar för varandra. Peppar varandra.

Tack fantastiska barn för stunder av lycka, gråt och glädje, då tid och rum står stilla.

20120722-104120.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s