Vardagen med små penseldrag

Förändringar skapar större eller mindre kaos. Det är liksom meningen med förändring att man inte kan göra som förrut. Något har ändra förutsättningarna och man måste tänka om och göra på andra sätt. Det går inte att förändra om man tror att allt ska vara som förrut. Det går inte!

Jag var beredd på bebisbubblan. Längtade efter hur det skulle skaka om vårt liv. Jag ville bli omskakad, tvingas omvärdera, släppa invanda mönster och bekvämligheter. Jag ville bli utmanad på ett djupt personligt plan både känslomässigt och praktiskt. När man varit med om det tidigare kan man ana vad det kommer innbära. Dock aldrig veta. Det blir aldrig likadant. Mina tre barn har inte haft samma bebis-mamma. Jag förändras. Det livet har med sig formar om. Som vattnet som slipar stenen i havet.

Denna stund i livet är unik. Som varje stund. Jag har levt många stunder nu. Jag vill ta vara på denna stund och använda alla andra stunders erfarenheter. Det finns goda vanor som jag vill ta tillvara på och använda igen. Det finns ovanor som jag vill släppa. När tiden är begränsad, snabba val måste göras och onödiga tidsfördriv släppas skapas möjlighet till förändring. Vad vill jag ha i mitt liv? Vad klarar jag mig utan? Vad värdesätter jag? Vad ger extra guldkant? Vissa saker måste effektiviseras för att möjligöras. Andras får prioriteras för att det skapar lust och tillfredställelse.

Jag inser att det finns saker som jag behöver, men inte vill lägga en massa tid på. Dessa måste jag effektivisera och få en rutin på. Inget sker automatisk. Rutiner och disciplin är viktigt i vardagen. Det finns andra saker som ger livet guldkant. Jag upplever att guldstunderna blir fler när rutinerna fungerar. Rutiner är inte styrande. Rutiner är hjälpande och stödjande. Rutiner finns inte för rutinens skull. Rutinen finns för att skapa rum för guldstunderna. De bästa stunderna kan man inte planera de kommer som en gåva. Då gäller det att ta emot den gåvan. Allt annat kan man lösa sedan.

kram Malin

3 reaktioner till “Vardagen med små penseldrag”

  1. Så himla klokt sagt och tänkt, Malin! Särskilt detta med rutiner! Jag har alltid gillat struktur och rutiner, vilket ofta har fått mig att se mig själv som en grå, tråkig och förutsägbar människa! Att rutinerna sedan skapar både tid och möjlighet till guldstunder har jag innerst inne förstått, men du fick mig verkligen förvissad om att det blev det verkliga resultatet! Tack! Många kramar Viola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s